Senin, 26 Januari 2015

Perubahan kata sandi Facebook

Hai, Adam, Kata sandi Facebook Anda telah diubah pada hari 26 Januari 2015 pukul 7:09 (UTC+07). Sistem Operasi: Windows Browser: Firefox Alamat IP: 202.67.40.29 Operator: 3 Jika Anda yang melakukan ini, Anda dapat mengabaikan email ini. Jika Anda tidak melakukan ini, amankan akun Anda . Terima kasih, Tim Keamanan Facebook
facebook
Hai, Adam,
Kata sandi Facebook Anda telah diubah pada hari 26 Januari 2015 pukul 7:09 (UTC+07).
Sistem Operasi: Windows
Browser: Firefox
Alamat IP: 202.67.40.29
Operator: 3
Jika Anda yang melakukan ini, Anda dapat mengabaikan email ini.
Jika Anda tidak melakukan ini, amankan akun Anda.
Terima kasih,
Tim Keamanan Facebook
Pesan ini dikirim ke aismoyo61.rodadunia@blogger.com atas permintaan Anda.
Facebook, Inc., Attention: Department 415, PO Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Minggu, 25 Januari 2015

Perubahan kata sandi Facebook

Hai, Adam, Kata sandi Facebook Anda telah diubah pada hari 25 Januari 2015 pukul 18:03 (UTC+07). Sistem Operasi: Windows Browser: Firefox Alamat IP: 202.67.40.21 Operator: 3 Jika Anda yang melakukan ini, Anda dapat mengabaikan email ini. Jika Anda tidak melakukan ini, amankan akun Anda . Terima kasih, Tim Keamanan Facebook
facebook
Hai, Adam,
Kata sandi Facebook Anda telah diubah pada hari 25 Januari 2015 pukul 18:03 (UTC+07).
Sistem Operasi: Windows
Browser: Firefox
Alamat IP: 202.67.40.21
Operator: 3
Jika Anda yang melakukan ini, Anda dapat mengabaikan email ini.
Jika Anda tidak melakukan ini, amankan akun Anda.
Terima kasih,
Tim Keamanan Facebook
Pesan ini dikirim ke aismoyo61.rodadunia@blogger.com atas permintaan Anda.
Facebook, Inc., Attention: Department 415, PO Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Senin, 19 Januari 2015

Perubahan kata sandi Facebook

Hai, Adam, Kata sandi Facebook Anda telah diubah pada hari 19 Januari 2015 pukul 17:29 (UTC+07). Sistem Operasi: Windows Browser: Firefox Alamat IP: 202.67.41.26 Operator: 3 Jika Anda yang melakukan ini, Anda dapat mengabaikan email ini. Jika Anda tidak melakukan ini, amankan akun Anda . Terima kasih, Tim Keamanan Facebook
facebook
Hai, Adam,
Kata sandi Facebook Anda telah diubah pada hari 19 Januari 2015 pukul 17:29 (UTC+07).
Sistem Operasi: Windows
Browser: Firefox
Alamat IP: 202.67.41.26
Operator: 3
Jika Anda yang melakukan ini, Anda dapat mengabaikan email ini.
Jika Anda tidak melakukan ini, amankan akun Anda.
Terima kasih,
Tim Keamanan Facebook
Pesan ini dikirim ke aismoyo61.rodadunia@blogger.com atas permintaan Anda.
Facebook, Inc., Attention: Department 415, PO Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Perubahan kata sandi Facebook

Hai, Adam, Kata sandi Facebook Anda telah diubah pada hari 19 Januari 2015 pukul 14:40 (UTC+07). Sistem Operasi: Windows Browser: Firefox Alamat IP: 202.67.46.29 Operator: 3 Jika Anda yang melakukan ini, Anda dapat mengabaikan email ini. Jika Anda tidak melakukan ini, amankan akun Anda . Terima kasih, Tim Keamanan Facebook
facebook
Hai, Adam,
Kata sandi Facebook Anda telah diubah pada hari 19 Januari 2015 pukul 14:40 (UTC+07).
Sistem Operasi: Windows
Browser: Firefox
Alamat IP: 202.67.46.29
Operator: 3
Jika Anda yang melakukan ini, Anda dapat mengabaikan email ini.
Jika Anda tidak melakukan ini, amankan akun Anda.
Terima kasih,
Tim Keamanan Facebook
Pesan ini dikirim ke aismoyo61.rodadunia@blogger.com atas permintaan Anda.
Facebook, Inc., Attention: Department 415, PO Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Jumat, 16 Januari 2015

[Idaman_Group] Bls: Re: [Mahligai] Skim Pembayaran

 

Maaf ya. Jika baca betul2 apa yg sy terangkan... Semuanya sudah dipos mengikut alamat diberikan. Semua hadiah iringan ada dlm kotak air zam2 yg diposkan pd 11.12.2014... Kenapa mesti ada isu barang iringan tidak dapat. Kotak air zam2 ada dibuka atau tidak... dlm kotak tu hanya ada 500ml x 4 botol air zam2... selebihnya barang iringan Badal Haji...

--
Dihantar dari telefon pintar OPPO saya



marienez11@yahoo.com menulis:

Maaf andai saya menyampuk atas email badal haji ni.

Pada perkiraan saya,Tuan Ismail hanya bertanya mengapa barang iringannya tidak sampai lagi dan bukan bertujuan memfitnah atau mengaibkan agensi yg melaksanakan badal haji.

Cukup andai jawapan yg diberi dengan menyertakan slip yg mempunyai tracking no pos..utk tindakan Tuan Ismail.

Maaf sekali lagi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

From: "'mohd_naim82@yahoo.com' mohd_naim82@yahoo.com [mahligai]" <mahligai-noreply@yahoogroups.com>
Sender: mahligai@yahoogroups.com
Date: Fri, 16 Jan 2015 02:21:29 +0800
To: Mohd Ismail Hussin mdmae@yahoo.com [mahligai]<mahligai-noreply@yahoogroups.com>
ReplyTo: "mohd_naim82@yahoo.com" <mohd_naim82@yahoo.com>
Cc: YG Ingatan<ingatan@yahoogroups.com>; YG Mahligai<mahligai@yahoogroups.com>; <Idaman_Group@yahoogroups.co.uk>; <SurauKampung@yahoogroups.com>; ija harun<hazriza@soem.sharp-world.com>
Subject: [Mahligai] Skim Pembayaran [4 Attachments]

 

Waalaikumussalam Tuan Ismail

Terlebih dahulu saya mengucapkan ribuan terima kasih atas kiriman email ini dalam Group.

Merujuk kepada apa yg tuan perkatakan ini. Saya telahpun mengirimkan hadiah iringan Badal Haji tersebut mengguna kan perkhidmatan POS LAJU seberat 7KG, segalanya ada dlm Kotak Air Zam2.

Jika tuan ketidakpuasan hati saya tidak tahu sebab apa. Jika ikut tidak puashati, sepatutnya saya yg tidak puashati kerana terpaksa menanggung kerugian hampir Rm10,000 utk urusan Badal Haji semua orang termasuk tuan sendiri. Tuan punya ahli keluarga utk 4 penama Badal Haji setiap seorg potongan Rm100 x 4 = Rm400... Saya tanggung lagi kos pos hadiah iringan.

Semuanya saya tanggung kos utk urusan Badal Haji, ikutkan apa dibayar tidak mencukupi terutama siapa yang bayar Rm1400, itu pun ada yg minta kurang harga rendah. Kata Rm1400 mahal la... Ada lagi jual lagi murah. Ingat senang ke nak laksanakan ibadat haji dgn jaga pantang larang dll. Mana ada org bermastautin di Mekah nak terima Badal Haji jika bayar murah, dengan kenaikan kos lagi di Mekah. Di negara kita sendiri pun terasa kenaikan harga barang. Semuanya mahal, mana blh dpt yg murah. Pelajar Malaysia sendiri minta Rm3000-5000 setiap penama Badal Haji. Pelajar Malaysia sendiri tidak ramai di sana. Sebab itu ramai guna khidmat pelaksana Pattani dan Indonesia termasuk TH. Itu pun ada jenis manusia kata TH mengambil Upah Haji Rm2500 mahallah. Jika ada yg nak murah sangat pergi sendiri melaksanakan upah haji di Mekah. Itu pun kami dah pilih yg terbaik Pelaksana Badal Haji utk melaksanakan/mengerjakan ibadat haji.

1. Seandainya niat tuan haji mengirim email di dalam group dgn niat utk mengaibkan saya, jatuhkan maruah saya dan utk tujuan menfitnah saya. Saya tidak maafkan dan ampunkan dosa ini sampai nafas sy yg terakhir. Di akhirat nanti sy tuntut. Jika sebelum ini ada apa2 tanya dalam whatsapp atau sms saja.

2. Jika dgn niat tak baik juga, potongan Badal Haji sebanyak Rm400 utk 4 penama Badal Haji itu saya tidak halalkan. Sa

__._,_.___

Posted by: "mohd_naim82@yahoo.com" <mohd_naim82@yahoo.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a new topic Messages in this topic (1)

.

__,_._,___

[Idaman_Group] Skim Pembayaran

 

Waalaikumussalam Tuan Ismail

Terlebih dahulu saya mengucapkan ribuan terima kasih atas kiriman email ini dalam Group.

Merujuk kepada apa yg tuan perkatakan ini. Saya telahpun mengirimkan hadiah iringan Badal Haji tersebut mengguna kan perkhidmatan POS LAJU seberat 7KG, segalanya ada dlm Kotak Air Zam2.

Jika tuan ketidakpuasan hati saya tidak tahu sebab apa. Jika ikut tidak puashati, sepatutnya saya yg tidak puashati kerana terpaksa menanggung kerugian hampir Rm10,000 utk urusan Badal Haji semua orang termasuk tuan sendiri. Tuan punya ahli keluarga utk 4 penama Badal Haji setiap seorg potongan Rm100 x 4 = Rm400... Saya tanggung lagi kos pos hadiah iringan.

Semuanya saya tanggung kos utk urusan Badal Haji, ikutkan apa dibayar tidak mencukupi terutama siapa yang bayar Rm1400, itu pun ada yg minta kurang harga rendah. Kata Rm1400 mahal la... Ada lagi jual lagi murah. Ingat senang ke nak laksanakan ibadat haji dgn jaga pantang larang dll. Mana ada org bermastautin di Mekah nak terima Badal Haji jika bayar murah, dengan kenaikan kos lagi di Mekah. Di negara kita sendiri pun terasa kenaikan harga barang. Semuanya mahal, mana blh dpt yg murah. Pelajar Malaysia sendiri minta Rm3000-5000 setiap penama Badal Haji. Pelajar Malaysia sendiri tidak ramai di sana. Sebab itu ramai guna khidmat pelaksana Pattani dan Indonesia termasuk TH. Itu pun ada jenis manusia kata TH mengambil Upah Haji Rm2500 mahallah. Jika ada yg nak murah sangat pergi sendiri melaksanakan upah haji di Mekah. Itu pun kami dah pilih yg terbaik Pelaksana Badal Haji utk melaksanakan/mengerjakan ibadat haji.

1. Seandainya niat tuan haji mengirim email di dalam group dgn niat utk mengaibkan saya, jatuhkan maruah saya dan utk tujuan menfitnah saya. Saya tidak maafkan dan ampunkan dosa ini sampai nafas sy yg terakhir. Di akhirat nanti sy tuntut. Jika sebelum ini ada apa2 tanya dalam whatsapp atau sms saja.

2. Jika dgn niat tak baik juga, potongan Badal Haji sebanyak Rm400 utk 4 penama Badal Haji itu saya tidak halalkan. Saya haramkan.. Sesen duit saya digunakan utk menanggung kos selebihnya.

Niat saya tidak minta lebih bayaran hanya untuk membantu keluarga arwah/waris dlm ibadat haji. Sepatutnya siapa yg potong harga tidak dapat pun hadiah iringan Badal Haji, hanya layak dapat sijil Badal Haji saja. Air Zam2 org MEKAH mana ada bagi. Itu semua duit saya beli dan bagi utk ibadat badal haji.


Bayaran yg buat oleh Tuan Haji bagi Badal Haji Extra utk 4 or penama X (darab) Rm 2350 = Rm 9400... Potongan harga Rm 100 X 4 penama = Rm 400...


Kos POS LAJU Barang iringan Badal Haji Rm600.65 sekitar 30 penama Badal Haji termasuk Hj Mohd Ismail Bin Hussin utk 4 org penama sebarat 7 KG (lebih kurang Rm80 kos pos). Ini semua sy tidak.minta duit kos penghantaran, semua sy yg tanggung.


Sy dah pos sekali semua sijil dan hadiah iringan hari yg sama mengikut slip pos laju. Sy peliknya org lain laksanakan utk seorg penama dpt hadiah iringan berat lebih kurang seperti Tuan Nor Basha punya hadiah. Hadiah iringan tuan pula seberat 7KG. Guna kotak air zam2 utk pos hadiah iringan. Didalam nya terdapat 4 Botol Air Zam2 500ml ( 500ml X 4 = 2 Liter). Sejadah, tasbih, minyak wangi, serban, kopiah dan 4 naskah Al-Quran.


Jika tuan kata tidak dpt brg iringan Badal Haji tentu En Nor Basha dari Kuala Terengganu tidak akan dpt barang iringan Badal Haji Extra arwah isterinya seberat 1.74 KG... Berat pos barang iringan tuan pula 7 KG.
--------------
Abu Zhar Al-Ghiffari berkata, Rasullullah SAW bersabda: ”Barangsiapa menyiarkan terhadap orang muslim satu perkataan untuk memalukannya dengan tidak sebenarnya, nescaya dia akan diberi malu oleh Allah dalam neraka pada hari kiamat.” (diriwayatkan oleh Ibnu Abid Dunya)

Imam Al-Ghazali mengatakan bahawa tukang fitnah tidak dapat dipercayai kata-katanya dan tidak diterima sedekahnya. Sesungguhnya fitnah ditegakkan di atas kedustaan, kedengkian dan kemunafikan. Kesemua sifat ini adalah tungku dapur kehinaan.

Dosa membuat fitnah digolongkan sebagai dosa sesama manusia. Justeru, dosa itu tidak akan diampunkan Allah, melainkan orang yang difitnah itu memberi keampunan terhadap perbuatan itu. Mungkin ramai menyangka perbuatan menyebarkan berita fitnah sekadar satu kesalahan kecil. Sebab itu, perbuatan seumpamanya dilakukan seperti tiada apa merugikan.

Hakikatnya, dosa membuat fitnah menjauhkan diri dari syurga. Sabda Rasulullah SAW bermaksud: “Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah.” (HR Bukhari dan Muslim).

Dosa menyebar fitnah umpama api membakar ranting kering kerana ia cepat merebak dan akan menjadi abu sepenuhnya. Dosa menyebar fitnah menyebabkan pahala terdahulu dihilangkan sehinggakan penyebar fitnah akan menjadi muflis di akhirat nanti.



"Mohd Ismail Hussin mdmae@yahoo.com [mahligai]" <mahligai-noreply@yahoogroups.com> menulis:

 

As salam Tuan,

Sehingga kini saya hanya menerima Sijil Air Zamzan sedangkan Hadiah2 Iringan yang lain masih belum diterima walaupun musim haji telah lama berlalu!!!!

Mohd Ismail Hussin

--------------------------------------------
On Wed, 12/17/14, Naim Qlate mohd_naim82@yahoo.com [mahligai] <mahligai-noreply@yahoogroups.com> wrote:

Subject: [Mahligai] Skim Pembayaran Badal Haji Secara Ansuran Bulanan
To: "YG Ingatan" <ingatan@yahoogroups.com>, "YG Mahligai" <mahligai@yahoogroups.com>, "Idaman_Group@yahoogroups.co.uk" <Idaman_Group@yahoogroups.co.uk>, "SurauKampung@yahoogroups.com" <SurauKampung@yahoogroups.com>
Date: Wednesday, December 17, 2014, 5:54 AM

 











Skim
Pembayaran Badal Haji Secara Ansuran
Bulanan

 

Raudhah Umrahajj
Services telah membuka
PENDAFTARAN BADAL
HAJI bermula pada bulan
November / Disember setiap tahun. Proses pendaftaran Badal
Haji boleh dibuat di
semua pejabat cawangan Raudhah
Umrahajj Services atau
melalui wakil
yang sah.

 

Sila hubungi
013-212
7799 atau
whatsapp 012-777
7190 untuk tempahan.


 

Syarikat juga
menerima bayaran secara ansuran bulanan bagi memudahkan
pihak waris mengumpul
wang perbelanjaan pelaksanaan Ibadat Badal Haji jika tidak
mampu membuat
bayaran penuh. Tarikh akhir bayaran penuh pada 30 Jun 2015.
Tarikh Wukuf Haji
pada 23 September 2015 bersamaan 9 Zulhijjah 1436
Hijrah.

 


JADUAL PEMBAYARAN
ANSURAN BULANAN 2015
( Harga Pakej /
Bulan = Ansuran Bulanan | RM
1500 / 5 = RM 300 Sebulan)

PAKEJ /
BULAN

JAN

FEB

MAC

APR

MEI

Badal
Haji Biasa

RM
300

RM
300

RM
300

RM
300

RM
300

Badal
Haji Uzur

RM
380

RM
380

RM
380

RM
380

RM
380

Badal
Haji Plus

RM
400

RM
400

RM
400

RM
400

RM
400

Badal
Haji Extra

RM
500

RM
500

RM
500

RM
500

RM
500

Badal
Haji Baraqah

RM
600

RM
600

RM
600

RM
600

RM
600


 

Kuota
Badal Haji
mengikut pakej :

 

    
1.   
Badal
Haji Biasa
- 150 Kuota

    
2.   
Badal
Haji Uzur - 10 Kuota

    
3.   
Badal
Haji Plus - 100 Kuota

    
4.   
Badal
Haji Extra - 30 Kuota

    
5.   
Badal
Haji Baraqah - 10 Kuota

 

Bayaran pendaftaran
Badal Haji ialah mengikut pilihan pakej Badal Haji
untuk satu permohonan. Raudhah
Umrahajj Services akan
mengeluarkan resit rasmi syarikat bagi setiap amaun bayaran
yang diterima dari
pemohon.

 

PERKHIDMATAN BADAL
HAJI DAN BADAL
UMRAH

 

Perkhidmatan Badal
Haji (Upah Haji) yang ditawarkan :

 

Klik disini Borang
Upah Haji Online

 


PERKARA

HARGA

KETERANGAN

UPAH
HAJI

RM
1500

1.    
Perlaksanaan
Haji,
Umrah, Tahlil Arwah
2.    
Sijil Bukti
Perlaksanaan
3.    
Hadiah
Iringan
Sejadah, Tasbih,
Minyak Attar
dan 500ml Air Zam-Zam

UPAH HAJI
UZUR

RM
1900

1.    
Perlaksanaan
Haji,
Umrah
2.    
Sijil Bukti
Perlaksanaan
3.    
Hadiah
Iringan
Sejadah, Tasbih,
Minyak Attar
dan 500ml Air Zam-Zam

UPAH HAJI
PLUS

RM
2000

1.    
Perlaksanaan
Haji,
Umrah, Tahlil Arwah, Wakaf Khatam
Al-Quran
2.    
Sijil Bukti
Perlaksanaan
3.    
Hadiah
Iringan
Sejadah, Tasbih,
Minyak Attar
dan 500ml Air Zam-Zam

UPAH HAJI
EXTRA

RM
2500

1.    
Perlaksanaan
Haji,
Umrah, Tahlil Arwah, Wakaf Khatam Al-Quran dan
Ibadat Qorban
2.    
Sijil Bukti
Perlaksanaan
3.    
Hadiah
Iringan
Sejadah, Tasbih,
Minyak Attar
dan 500ml Air Zam-Zam

UPAH HAJI
BARAQAH

RM
3000

1.    
Perlaksanaan
Haji,
Umrah, Umrah Ramadhan, Tahlil Arwah, Wakaf Khatam
Al-Quran dan Ibadat
Qorban
2.    
Sijil Bukti
Perlaksanaan
3.    
Hadiah
Iringan
Sejadah, Tasbih,
Minyak Attar
dan 500ml Air Zam-Zam


 

Nota :

* Hadiah mungkin
ditukar kepada barangan lain yang difikirkan
sesuai.

*
*
Bayaran
Perkhidmatan Pos Hadiah Iringan dikenakan sebanyak RM 20.00
setiap penama Badal
Haji.

 

Bayaran Upah Haji
termasuk perkara berikut :

 

Sewa khemah wukuf di Arafah
Sewa khemah melontar di Mina
Tambang dari Mekah ke
Arafah, Arafah ke Mina dan Mina ke Mekah
Belanja
makan bagi orang
yang melaksanakan haji dan umrah Upah tawaf dan saie' haji
Upah tawaf dan saie' umrah
Belanja
urusan di tanah air
dan urusan penghantaran wang

 

Umat Islam yang
berhajat untuk membuat tempahan UPAH HAJI dan UPAH
UMRAH untuk arwah ahli
keluarga anda, kami bersedia
membantu waris-waris yang berminat untuk melaksanakan Upah
Haji dan Upah Umrah
untuk arwah ibubapa, saudara mara terdekat, warga emas yang
sudah lanjut usia
yang tidak mampu lagi mengerjakan haji dan juga orang sakit
yang sudah tiada harapan
untuk sembuh.

 

Orang
yang melaksanakan UPAH HAJI dan UPAH UMRAH ini terdiri dari
kalangan orang yang
terpilih dan dipercayai iaitu pemastautin tetap Kota Makkah
Al-Mukaramah yang
mempunyai pengalaman luas dalam mengerjakan ibadah Haji dan
Umrah setiap tahun.

 

Kami bersedia untuk
bertemu dengan anda sekiranya perlu atau anda masih
boleh berurusan dengan kami melalui atas talian (Online).
Ini akan memudahkan
anda dan anda tidak perlu bersusah-payah untuk bertemu
dengan kami terutama
bagi mereka yang terikat dengan pelbagai aktiviti
harian.

 

Tarikh penutupan
sebenar akan dimaklumkan kelak (Jangkaan Pendaftaran
Ditutup pada 1 Ogos 2014). Pendaftaran adalah terhad seramai
300 orang sahaja
(di seluruh negara). Pendaftaran secara terbuka atau online dengan berkonsep
yang
membuat pembayaran tempahan tempat akan di dahulukan.
Apabila pendaftaran telah
penuh, pendaftaran akan ditutup.

 

Proses transfer
pembayaran badal haji ke
Makkah setiap bulan Mac, Jun, Ogos dan tahlil arwah akan
dilaksanakan pada 1 Ramadhan
sehingga 27 Ramadhan 1435H. InsyaAllah pada bulan Mac saya
akan menunaikan
Ibadat Umrah Baitul Maqdis, saya sendiri akan bawa senarai
nama dan bayaran ke
Makkah. InsyaAllah jika dapat Kuota Haji, saya sendiri juga
yang bawa baki
Badal Haji seterusnya dan berurusan dengan pelaksana di
Makkah.

 

Syarikat
kami mengambil Badal Haji dengan menunjukkan bukti bahawa
Upah Haji tersebut
telah ditunaikan. Sijil Badal Haji akan diberikan kepada
mereka yang telah
mendaftarkan nama dengan syarikat ini untuk dilaksanakan
Upah Haji dan Umrah
bagi pihak waris mereka. Sebagai tanda
penyempurnaan ibadat Badal Haji ini Raudhah Umrahajj
Services akan memberi hadiah iringan Badal Haji
mengikut pilihan pakej selepas
selesai operasi haji tahun semasa.

 

"Dan
sempurnakanlah ibadat Haji dan Umrah kerana Allah
Taala"

 

KEYAKINAN ANDA
KOMITMEN KAMI

 

Untuk keterangan dan
maklumat lanjut, sila hubungi :





RAUDHAH UMRAHAJJ
SERVICES
(NS0103441-W)

 

MOHAMMAD NAKHAIN BIN
HJ MOHAMED ZAIN

PENGARAH

No. 1431, Jalan
Lavender Heights 31,

Lavender Heights,


70450 Senawang,


Negeri
Sembilan.

Hotline      :
+6013-212
7799

Whatsapp : +6012-777
7190

Tel/Faks    :
+606-7620817

Web  
       :
www.raudhah2u.my

Weblog     :
www.badalhaji1.blogspot.com / www.badalhaji2u.blogspot.com


Email        :
raudhah.umrahajj@gmail.com



















__._,_.___

Posted by: "mohd_naim82@yahoo.com" <mohd_naim82@yahoo.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a new topic Messages in this topic (1)

.

__,_._,___

Jumat, 19 Desember 2014

[Idaman_Group] Wargakilang News: S.O.S Bantuan Segera Banjir Rantau Panjang dan Sekitarnya

 

Salam Semua,

Dari Team Eksekutif Suri/Team Sanggar Suri,

Subuh-subuh tadi dapat mesej bertubi2 drp Sahabat di Rantau Panjang, Kelantan. Air naik mendadak, makanan berkurangan, ramai yang terkandas termasuk warga emas, ibu berpantang, dll. Bantuan keselamatan terhad akibat kekurangan anggota penyelamat, malah Balai Bomba turut tenggelam..
Keluarga di sana juga kirim mesej, air naik mendadak...pagar rumah sudah tenggelam, air mula tenggelamkan tangga tingkat atas. Bekalan elektrik terputus.
Ya Allah lindungilah Ibu bapaku, saudara-mara, sahabat2 dan seluruh mangsa banjir yang terlibat.
Jagalah mereka, aku jauh & tak berdaya untuk membantu mereka kala ini....
Hanya doa & pesanan ini yg mampu kami kirim setakat ini...
Selamatkan nyawa diri& keluarga terlebih dahulu, jika terpaksa tinggalkan harta & rumah segeralah berpindah...

Untuk bantuan kecemasan:
Dgn ini saya selaku wakil bagi NGO wargakilang memohon semua rakan2 yg berkemampuan dari seluruh pelusuk Malaysia dapat menyalurkan bantuan segera kepada sahabat kita Elly EksekutifSuri 012-3614014 dan Team Sanggar Surinya bagi bantuan banjir di daerah Rantau Panjang dan sekitarnya .

Bantuan diterima segera disalurkan. Barang2 keperluan seperti makanan, keperluan wanita & kanak2 diberi keutamaan. Banyak kedai tenggelam & barang habis terjual. Jadi team kami terpaksa ke luar ke Pasir Mas utk dapatkan bekalan..


Sekian terima kasih

Shukri
NGO Wargakilang

__._,_.___

Posted by: Mohd Shukri Mohamed Talib <ees_herbs@yahoo.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a new topic Messages in this topic (1)

.

__,_._,___

Kamis, 18 Desember 2014

[Idaman_Group] Pusat Tahfiz Al Amin - Official: Program Wakaf Tanah Tambun RM35.00 Selori

 

Assalamualaikuk Semua sahabat2,

Bagi pihak Wargakilang, saya memohon bantuan dari semua pihak bagi mempercepatkan program pembangungan PTAA .

Diucapkan ribuan terimakasih kepada semua yg menyumbang.

Shukri , NGO Wargakilang


*mohon disebarkan
Jumaat, 14 Muharram 1436 ( 7 Nov 2014)
Peluang mewakafkan tanah.
Pihak AJK Pembangunan Pusat Tahfiz Al Amin (PTAA) kini membuka peluang untuk sahabat sekalian yang ingin bersama-sama PTAA dalam menyediakan kemudahan untuk pengajian para penuntut di PTAA. Kepada yang berminat untuk mewakafkan tanah untuk ditambun pada tapak pembangunan Fasa ke-2, berikut merupakan perincian maklumat tanah yang masih diperlukan :
1 143 lori - tanah yang diperlukan
satu lori beharga RM 35
Jumlah wang yang diperlukan RM 40 000 (lebih kurang)
Bagi yang ingin mewakafkan tanah untuk ditambun,bolehlah terus mewakafkan tanah ke tapak tersebut bersebelahan Masjid Lama Sg Seluang, 09600 Lunas, Kedah, atau salurkan sumbangan/wakaf anda ke akaun "Pusat Tahfiz Al Amin" :
Bank Islam: 02057010031773
CIMB ISLAMIC 8601664721
BSN: 02136-41-00004852-9
May Bank: 5571 6620 0836
Diatas nama : PUSAT TAHFIZ AL AMIN
email : pusattahfizalamin@gmail.com
Bagi yang memerlukan Resit Rasmi Pusat Tahfiz Al Amin, tuan/puan bolehlah inbox, email atau pun sms alamat penuh tuan/puan kepada pihak kami.
Untuk maklumat lanjut, bolehlah menghubungi :
Pengerusi (Ust Yusrin bin Saidin) : 013-5396317
Mudir (Ust Abdul Jalil bin Hassan) : 013-4628009
Bendahari ( Shamson Ariffin bin Abdul Rahman ) : 0124798937.
'BANTU KAMI MEMBANTU ANDA MENGALIRKAN AMAL JARIAH TUAN/PUAN, SDR/SDRI BERKEKALAN HINGGA KE JANNAH'

__._,_.___

Posted by: Mohd Shukri Mohamed Talib <ees_herbs@yahoo.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a new topic Messages in this topic (1)

.

__,_._,___